Biologisch Katoenen Kleding – Wat Is Het?

Duurzame kleding online

Toen nieuwe duurzame kleding online een favoriet alternatief werd voor de kleding die we hebben, bracht de kledingindustrie een dynamiek op gang die de meesten van ons verraste. De betaalbaarheid en flexibiliteit op de werkplek die de trend van het dragen van nul afval kleding gebracht aan individuen zijn geworden deCola in de ogen van meer en meer om groen te gaan en groene kleding om onze voetafdruk te verminderen op de aarde. Maar wacht eens even…, is het niet een uitdaging dat alle nieuwe kleding die binnengebracht wordt ook betaalbaar is om te kopen? We willen zeker graag onze kleding tegen een betaalbare prijs om merkkleding te kopen, maar het lijkt waar dat een hogere prijs het niet duurzamer maakt.

Hoezeer wij het ook niet wensen, ecologische duurzaamheid is een van de dringendste problemen waarmee onze planeet geconfronteerd kan worden, en daarom moeten wij alles in het werk stellen om kleding, stoffen en accessoires te zoeken die zowel milieuvriendelijk zijn als echt betaalbaar om te dragen. Dit is de reden waarom de productie van kleding een enorme demografische vlucht heeft genomen en dat nog steeds doet. De lage prijs van maagdelijke natuurlijke vezels zoals Hennep, Katoen, Hennep, en Wol heeft een massale omschakeling naar een meer duurzame hennep, katoen en wol textielindustrie veroorzaakt. Onze voorouders vinden, zelfs tot op de dag van vandaag, kostbare toepassingen voor deze vezels en zouden enthousiast zijn als ze zouden worden gebruikt voor de productie van kostuums, sjaals, tassen, meubels, auto’s, stichtingen, instrumenten, en accessoires voor biologische weegschalen en metingen.

Helaas is de volksbeweging om groen te gaan er niet in geslaagd significante en significante veranderingen te bewerkstelligen voor de verbetering van ons milieu. Zelfs met alle hernieuwbare hulpbronnen, de efficiëntie waarmee onze zonnecollectoren werken, op een kleinere wereldwijde schaal, en projecten zoals assemblages die groenere manieren omarmen, is niettemin de hoeveelheid land die wordt gebruikt voor de teelt van vezels en de productie van kleding zelf, toegenomen. Bedenk bijvoorbeeld dat in de Verenigde Staten, een van de grootste verbruikers van katoen, meer dan 25% van alle geproduceerde katoen naar de productie van kleding gaat. Verwacht wordt dat dit cijfer in het komende decennium nog zal stijgen.

Een specifiek voorbeeld van de niet-duurzaamheid van kleding is de hoeveelheid katoen die gebruikt wordt om één T-shirt te maken. De opbrengst van de katoenoogst ligt tussen de 800GB en 1, dexterityWeight. Stel je voor dat met een vergelijkbare, of zelfs grotere hoeveelheid katoen om een shirt met gevoel te maken, zoals een kort shirt, de hoeveelheid katoen die nodig zou zijn gelijk zou moeten zijn aan de opbrengst van zeg 2 dagen groei in een jaar. Dat is wat wij-professionals en consultants “niet-duurzaamheid” noemden toen we keken naar de productie van T-shirts, kleding en vooral kleding die in ons dagelijks leven werd gebruikt.

De ontwerpers met wie wij spraken stelden verschillende oplossingen voor, maar waren van mening dat het produceren van meer “ologie-vriendelijke” kleding niet het antwoord was. Zoals een ontwerper opmerkte, als we ons kleden, ongeacht wat onze beoogde oplossing is, zien we er nog steeds uit als een “ding”. Het maken van biologisch katoenen shirts, het dragen van duurzame vezelrijke schoenen, het rijden in onze auto’s die elektrisch worden opgeladen en dan eindelijk biologisch voedsel, heerlijk! zou een enorme stap zijn in het drastisch verbeteren van de problemen die we nu hebben, maar zonder helemaal van het pad af te raken.

Vanuit dit perspectief kunnen we begrijpen waarom het idee om duurzame kleding te maken ontmoedigend lijkt. Er is een enorme hoeveelheid werk te verzetten, maar de opwinding over een volledig duurzame mode lijkt op dit moment ver weg. Er zijn veel problemen die moeten worden aangepakt, maar veel van deze problemen zijn niet ernstig. Duurzaamheid is geen doel op zich.

Biologisch katoen Schoenen gemaakt van een verscheidenheid aan bloemen bloeien snel en zullen vervagen naarmate de tijd verstrijkt, maar, biologisch katoenen schoenen zijn gemaakt met GEEN doornen, Hulpvol ofttimes als dresseren, schaduw en rand onderhoud.

Organische kleding Shirts, blouse, tanks en vest gemaakt van de “ttaeto-reef organische” textiel. Door te definiëren wat bruin borduurwerk betekent en het te eisen, helpen wij de Aarde om te bewaren wat ons reeds werd geschonken, en beschermen wij de inheemse en tribale beschaving, die van menselijke invloed is. Bovendien, als we radicaal anders gaan denken over wat het betekent om authentiek en duurzaam te zijn, zullen we zien dat we niet alleen milieuvriendelijker, maar ook stijlvoller zijn.

Lees meer:

Skate style clothing