De beste manier om een duurzamer leven te leiden

Duurzame kleding bedrukken

Wij zijn een team van milieubewuste ontwerpers die hun voorjaarscollecties produceren in Sumner, British Columbia. Omdat we merkten dat er een gebrek is aan betrouwbare, fair trade ontwerpers, besloten we in het voorjaar van 2007 onze online winkel te lanceren. De winkel verkoopt kleding en accessoires van toonaangevende merknamen uit de hele wereld. Hier vindt u zowel de nieuwste aanwinsten als de beste ontwerpers.

Duurzaamheid is het nieuwe cool

Een paar jaar geleden werd de term duurzame mode alleen gebruikt in verband met milieuvriendelijke producten. In die tijd probeerden veel mensen over de hele wereld manieren te vinden om een duurzamere levensstijl te leiden. De wens om het milieu te herstellen en te behouden door middel van een duurzame aanpak is gegroeid. Als deskundige in de mode-industrie is het mijn taak om dit te vertalen naar design. Voor mij is het opwindend om mode te ontwerpen die zich aanpast aan bijna naadloze weefsels die rekening houden met zowel de milieu-impact als het textielafval. Door mijn ervaring in de mode- en milieu-industrie ken ik de positieve en negatieve impact van textielafval. Wist je bijvoorbeeld dat brandhout een van de ergste milieuvriendelijke textielafval is? Er zijn gruwelijke verhalen verteld over de bijproducten van het routinematig oogsten van brandhout. Onze kleding Barnyard korsetten zijn gemaakt van de beste biologische korsetten beschikbaar. Elk stuk is gesneden tot in de perfectie en afgewerkt met handgemaakte kunst en vakmanschap.

U kunt een verschil maken

Voor mij is het meest interessante gebruik van duurzame materialen in de mode. Het is voor mij de beste manier om Moeder Aarde te helpen. De eenvoudigste manier is om kleding te kopen die gemaakt is van duurzame stoffen. Probeer de volgende keer dat je een cocktailparty geeft eens te zoeken naar een vintage wandklok. Deze vintage wandklokken worden letterlijk bruikbare kunstwerken. Het zijn sleutelstukken met gebrandschilderd glas uit een korset en verroeste messing onderdelen. Stel je voor dat je voor je vintage wandklok zorgt om zijn nieuwe rol in je huis te waarderen. De daad van versiering is een subtiele manier om uw onderneming in eco-mode te helpen leven. Op voorwaarde dat uw huis geen potentiƫle problemen met ongedierte heeft, hoeft u zich nergens zorgen over te maken. In mijn eerste jaar aan UBC Okanagan zat ik naar een film te kijken over de impact van plastic meren op de visvangst. Ik realiseerde me hoe ongelooflijk belangrijk het is voor mensen om te leren over hun omgeving en er zorg voor te dragen. Vorig jaar werd mij gevraagd om in mijn tas inheemse stoffen mee te nemen die gemaakt waren van de zachtste chocoladeplant om draadplanten te laten krimpen die afkomstig waren van een giftige plantage in Indonesiƫ. Hoewel dit ooit slechts kleine oprispingen van mijn bewustzijn waren, maak ik mij zorgen over de toekomst van onze planeet en over de manier waarop wij het delicate ecologische evenwicht kunnen bewaren.

Als jij je duurzame kleding nog te simpel vindt kan jij ze altijd nog bedrukken. Onze duurzame kleding is geschikt voor bedrukking en de bedrukking vervaagt niet.