De opkomst van duurzame mode

Duurzame dameskleding

Het idee van duurzame dameskleding bestaat al jaren, maar het is pas sinds kort dat de meeste ontwerpers zich steeds meer bewust worden van dit alternatieve modegebied.

Extreme mode en de populariteit van streetwear hebben de afgelopen jaren een ongekende groei doorgemaakt. Wat leek te beginnen als een burgerlijke modetrend die in 2003 een hoogtepunt bereikte, is uitgegroeid tot een culturele beweging die steunt op beroemdheden en de publiciteit die wordt gegenereerd door extreme muziek en muziekfestivals. De afgelopen jaren is het aantal festivals dat over de hele wereld wordt georganiseerd aanzienlijk toegenomen, terwijl er nieuwe festivals zijn bijgekomen om zelfs de kleinste stad van dienst te kunnen zijn. Deze festivals bereiken een capaciteit van 70 miljoen en zijn meetbaar door stromen van muziek, beelden en video’s. Trends worden gezet door deze beroemdheden en zij lijken te verwachten dat de kijkcijfers ook indrukwekkend zullen blijken te zijn.

U kunt aan deze duurzame mode-revolutie bijdragen door online te kopen. Het internet en e-commerce in het bijzonder heeft de manier veranderd waarop mensen winkelen, kopen, ontwerpers communiceren en hun kledinglijn aan de wereld verkopen. Omdat deze online winkels met elkaar concurreren om de aandacht van de klanten, zijn de online prijzen over het algemeen heel betaalbaar. Zoals u zich kunt voorstellen zijn de kosten voor het runnen van glamoureuze lifestylewinkels in megawinkels zoals Selfridges, Topshop, Arcadius en Libertalia vrij wenselijk, in deze online omgeving zelfs goedkoper.

De meeste ontwerpers die nu als onafhankelijk merk functioneren, zijn ook onafhankelijk vermogend. Dit geeft hen een extra duwtje in de rug om te vechten voor de steun van de gemeenschap. De grotere merken kiezen voor meer unieke en ongewone verkooppunten en lanceren ook nieuwe reeksen van spaar- en zeer modieuze kleding tegen budget-eindprijzen. De creatie van die merken die buiten de toeristen en de plaatselijke bevolking staan, zal een eigen identiteit voor het bedrijf creƫren. Daarna zullen de winkels ofwel over het in-store retail Inform Centre heen plooien, ofwel worden omgebouwd tot gesloten wild

hemel. bos bedoelingen.

Als de recente economische recessie al effect heeft gehad op stijltrends, dan zal dat volgens de meeste professionals in de mode-industrie een iets ander effect hebben op de vraag naar duurzame dameskleding. Dat betekent dat kleding met een lage koolstofvoetafdruk waarschijnlijk ook erg populair zal worden.

Wat iedereen schijnt te negeren is dat er conferenties beginnen te komen. In de modehoofdsteden over de hele wereld zijn er een groeiend aantal podia waar wordt uitgekeken naar baanbrekende kunstenaars, nieuwe merken en nieuwe kledingseizoenen.

Twynners, het grootste modehuis in het Verenigd Koninkrijk dat iets meer dan 10 jaar geleden zijn deuren opende, heeft elk jaar opnieuw een congres. De jaarlijkse Big mag nooit worden genegeerd en als je een ontluikende ondernemer bent, is de Big je ultieme mode-inspiratie. En toch stijgt de omzet nog steeds, ook al is de winstmarge nu miniem. Wat is er ooit gebeurd met het gedurfde mode-icoon?

Colocated aan de rand van het moderne Londen in theonds development is Fragile fingerprints. Het lijkt erop dat een klein gedeelte van de ontwikkeling nog gewijd is aan kunst, maar de locatie van de winkel is perfect voor een imprint van de ontwerper van de lijn. Dus als je op zoek bent om je eigen modecollectie te lanceren, kun je misschien een kleinere boetiek proberen? Fragile fingerprints in zijn eigen prachtige historische gebouw biedt een ervaring die niemand anders biedt in de hoofdsteden van Londen. Onze dank aan Twynners dat wij deel mochten uitmaken van die speciale mode-ervaring

Lees meer

Bandeau kleding