Een trouwpak kopen

Pasgetrouwde Paar

Een trouwpak wordt gedragen door de bruidegom op de dag van zijn huwelijk om zijn nieuwe en beslissende levensverandering te symboliseren. Aangezien trouwpakken worden gedragen door de bruidsjonkers, moet men zijn pak kiezen in overeenstemming met zijn leeftijd en persoonlijkheid. Jongere bruidegoms kiezen over het algemeen voor minder formele (minder flamboyante) trouwpakken, terwijl volwassen en verfijnde bruidegoms zou kunnen gaan voor de ontwerper pakken. Met enkele uitzonderingen op de regel, is het gezien dat de meeste bruidegoms smokings dragen.

Voor een informele en veel comfortabelere bruiloft bedraagt de prijs van een trouwpak op maat meestal ongeveer 10% van de totale trouwkosten. Vooral in landen met populaire huwelijksreligies zoals Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland, waar bruiloften traditioneel zijn, betalen bruidegoms misschien minder. In Frankrijk en Spanje dragen bruidegoms gewoonlijk hun beste kleren en hun smokings kosten 500 euro. In Seller’s fold kost een smoking normaal gesproken tussen de 300-500 euro, maar smokings zijn ook te huur in de meeste goede trouwkledingwinkels. De beste tip is om een goed designer pak te kopen dat je goed past. Bij het kiezen van een trouwpak moet ook rekening worden gehouden met de lichaamsvorm.

Om een goed trouwpak te huren, kopen veel bruidegoms liever in het groot. Dit is over het algemeen een goede keuze. Het kopen van trouwpakken is een belangrijk onderdeel van de trouwplanning. Of het nu een smoking of een designer pak is, het is een investering die telt voor zowel de bruid als de bruidegom. De keuze tussen kopen en huren zal van veel factoren afhangen. De gemiddelde leeftijd van bruidegoms is 55- Negligee, en zij kiezen meestal voor het huren van een pak. Specialisten (caters) kopen echter soms een pak en maken het op maat. Als de verkoper er zeker van is dat u het pak zult gebruiken maar het niet de hele bruiloft aan de was zult hangen, zou hij het voor de huurprijs kunnen kopen.

De aankoop van een trouwpak kan ook deel uitmaken van het huwelijksfonds van de bruid, dat voor andere doeleinden kan worden gebruikt, en vindt gewoonlijk plaats wanneer de bruidegom het grootste deel van de uitgaven voor zijn rekening neemt. Dit is ook het geval bij burgerlijke huwelijken. In onze tijd neemt een bruidegom zelden aan dat zijn bruiloft een eenvoudig doel heeft – het is altijd een pak. Het kopen of huren van trouwpakken is een kwestie van persoonlijke keuze, maar met huurpakken van 10% van de totale uitgaven, is het geen hoog percentage.

Er is momenteel een sterke trend om voorgemaakte pakken te kopen bij high-end hotels en merkkledingwinkels. De nieuwe trend is het maatpak, gevolgd door een unieke en zeer gepersonaliseerde trenchant look.. Winkel rond, experimenteer, vraag het personeel en familie, iedereen zal weten dat je een maatpak hebt. Je kunt het ook op maat maken. Er is geen reden om een pak te kopen dat je niet bij een andere gelegenheid kunt gebruiken.

Koop daarentegen een op maat gemaakt jasje als onderdeel van een compleet pak. Het zal u het beste staan, maar vaak ziet een jasje er niet goed uit. Het kan te volumineus zijn of niet in verhouding met uw lichaamsbouw. Hetzelfde geldt voor een overhemd. Het moet er niet uitzien als het standaard ‘posy’ overhemd, tenzij je een extreem dunne man bent, en aan de andere kant zijn de mouwen te lang. Zo’n lang overhemd draag je meestal niet, dat geeft een komisch effect – zeker niet bij een pak. Ga voor een klassiek overhemd, net als tam. Kies voor goed passende, klassieke maten met een gesloten kraag. Het is beter iets schuin te staan dan er boxy uit te zien.  Maatpak

Op een bruiloft scheidt het pak gewoonlijk het paar, de moeder-van-de-bruid van de bruidegom, en daarom is het normaal dat u een pak uit het lagere segment kiest. Het is normaal voor de bruidegom om er bleek, dapper en versierd uit te zien, terwijl de bruid de hoge weg kiest in een zeer duur, op maat gemaakt, one-of-a-kind pak. Dit is geen stripto-sporter, zakelijk pak. Dit is een classy, smaakvolle outfit geïnspireerd op het bruidspak. Tegelijkertijd, als je fatsoenlijk gekleed op een bruiloft wilt verschijnen, is het nog beter om voor een pak te kiezen.

Op een mannenbruiloft draag je een zwarte das (smoking) en een cummerbund. Bij een vrouwenbruiloft draag je een traditionele sari of een lehenga.

Bij de westerse bruiloft zouden bruidegoms, afhankelijk van hun sociale status, ofwel kiezen voor een “saurain” (een kleine, geplooide rok), verraadteken van een Punjabi-bruid, of “bandhej” (volledige lange broek en een bijpassende blouse, met een bijpassende sluier), het resultaat van een Laown bruiloftsfeest!