Hoe word ik een goede ontwerper?

Fashion designer

U kunt in de ontwerpstudio werken en zult veel van uw cliënten ontmoeten. Uw klanten zijn de uiteindelijke bepalende factor voor het soort materiaal dat u tijdens het ontwerpen gebruikt.

Een fashion designer moet goed kunnen communiceren, omdat van hem verwacht wordt dat hij met de kopers omgaat. De ontwerper moet communicatief zijn met de klant over wat het ontwerpconcept is en waarom het de voorkeur moet krijgen. Hij moet overtuigend genoeg zijn en de klant voldoende uitleg geven in gewoon Engels.

Om een goede designer te zijn, moet je georganiseerd zijn. Als je een goede designer bent, moet je in staat zijn om een kleur te organiseren die past bij elke andere kleur die je gebruikt. Op deze manier zal u niet gevraagd worden om het onmogelijke te doen, namelijk het gehele ontwerp te coördineren met een realistische Schildertechnische know how.

Als fashion designer moet je geneigd zijn verschillende patronen te combineren. Je moet jezelf altijd beloven dat je niet meer dan drie patronen zult gebruiken in een textiel. Niet meer dan drie patronen betekent dat er een overgang in de kleur moet zijn, anders zal de look verwarrend zijn.

Je moet jezelf van tijd tot tijd in de spiegel bekijken. Zie je je eigen zaak groeien, of is je zaak aan het kruipen? Zie het effect van de feedback als je met je kopers omgaat. Het goede is dat de meeste mensen van mode houden, dus als je ze verdient, dan is dat doel 1.

Als je denkt dat je goed genoeg bent in het maken van ontwerpen, en je denkt dat je de extra druk aankunt die op de markt op je wordt gelegd, kun je rechtstreeks naar de top gaan. Je kunt supersterren bereiken en werken met de topontwerpers in de mode-industrie. Ik weet dat je nog heel jong bent, en dat je geest waarschijnlijk nog vol zit met vele reizen die je zelf moet maken en ontdekken, maar de sleutel tot succes ligt in de reis, niet in de bestemming.

Mijn laatste advies is om altijd op lange termijn te denken. Dit traject van u is geen kwestie van leven of dood. Je hebt veel geluk, met veel vooruitzichten die je in staat zullen stellen om op jouw leeftijd te zeggen, “ageing gracefully”. Vergeet niet alles subjectief te houden en altijd te zoeken naar mogelijkheden voor promotie. promotie is een heel belangrijk iets in de mode-industrie, naast je klanten en de kwaliteit van je werk.

Een goede hairstylist is wat dat betreft een fashion designer. Hij tilt uw formele look naar een veel hoger niveau en een veel geraffineerder niveau. Hij zal u zeker helpen uw ideeën op elkaar af te stemmen. Zeg trouwens nooit nee tegen een goed kapsel.

Een goede hairstylist is als een rockster voor een artiest.

Foto’s via usstock foto gelicenseerd onder Creative commons licentie.

Als je vragen of suggesties hebt naar aanleiding van dit artikel of als je opmerkingen of suggesties hebt over hoe je mode faux pas kunt oplossen of hoe je ze in de toekomst kunt vermijden, voel je dan vrij om je gedachten te delen.